Colorado Outward Bound Micro Cabins | University of Colorado Denver | Colorado, United States | HD

• Architects
University of Colorado Denver
• Location
Colorado, United States
• Project Year
2015
• Photographs
Jesse Kuroiwa
• Students
Derek Ackley, Sidney Aulds, Brent Beicker, Matthew Breen, Andrew Brown, John Giddens, Brandon Gossard, Aaron Gray, Dane Hardy, Chad Holmes, Casandra Huff, Mark Hurni, Timo Jyrinki, Rachel Koleski, Kate Lucas, Nathan Moore, Matt Ollmann, Aleka Pappas, Holly Paris, Nathan Pepper, Kit Piane, Ken Roberts, Louisa Sanford, Joe Stainbrook, Brandon Sweeney, Phil Stuen, Amanda Tharp, Elliott Watenpaugh
• Maymester Students
Becca Barenblat, Jeff D’Addario, Sam Palmer-Dwore
• Faculty
Rick Sommerfeld, Scott Lawrence, JD Signom, Jordan Vaughn
• Structural Engineer
Andy Paddock
• Community Partners
Altitude Steel, Carlisle Syntec Systems, Airgas, Oldcastle Building Envelope, Rocky Mountain Lumber, Simpson Strong-Tie, Cummins Rocky Mountain, DuPont Tyvek, Red-D-Arc Welderentals, Glass Systems, VonMod
Text description provided by the architects. Located on a steep hillside in a lodgepole pine forest, these cabins were designed as micro dormitories for the Colorado Outward Bound School. The cabins sit lightly on the landscape, directing views from private spaces towards trees, rock outcroppings and distant mountain views of the Mosquito Range. More public “community” views are directed into social spaces that develop from the organization of the cabins in relationship to one another. These community spaces are made up of front porches and the negative spaces between cabins.
To satisfy clients’ lodging and storage requirements, and to facilitate completion in three weeks of on-site construction, the cabins were conceived as two separate elements, a “box” and a “frame”. The “frame” acts as a storage device for the educators’ large gear (bikes, skis, kayaks, etc.) while simultaneously housing the cabin “box” and covered porches. The prefabricated cabin “box” rests in the frame under the protection of a “snow roof” designed to keep the winter snow load off the waterproofed roof below. Hot rolled steel provides a low maintenance rain screen for the box. This steel cladding and the vertical columns blend with the lodgepole forest minimizing the visual impact of the cabins. Structural taped glazing on the windows eliminates mullions and connects the occupants directly with natural views.
From : Archdaily
————————————————–
►WELCOME TO HOME&IDEAS CHANNEL
•Subscribe to HOME&IDEAS YouTube Channel : https://goo.gl/kmXXvu
————————————————–
►CONNECT WITH HOME & IDEAS !
•Google+ : https://goo.gl/5oYKeb
•Twitter : https://goo.gl/xahrkn
•Facebook : https://goo.gl/WS7XTq
•Instagram : https://goo.gl/g9MQi6
•Pinterest : https://goo.gl/fTko4U

Thanks! You've already liked this